ADAC Zürich 24h Rennen - Part III ziua cursei

ADAC Zürich 24h Rennen - Part III ziua cursei

Cu toata imaginatia mea dupa atatea calatorii de-a lungul anilor, nu aveam cum sa anticipez cum ni se va desfasura ziua de sambata, ziua cursei. De data asta, ne-am trezit mai devreme, cu un singur snooze, foarte entuziasmati de ceea ce urma. 

Inainte sa plecam, am luat ceva fructe si snack-uri de la magazinul Bio, care intamplator era chiar langa hotel, si ne-am pus la drum spre Trier pentru a-i ridica pe Dan si Andrei si Andreea. Dupa o scurta cafea la ei, am apucat-o spre Nurburgring. Deja se facuse ora 11:00 si anticipam probleme cu traficul la circuit. 

Odata ajunsi in apropiere, toate fricile ni s-au confirmat, am mers vreo 25 min bara la bara pana la lotul de parcare unde voiam sa ajungem. Spre surprinderea noastra, am gasit loc putin mai departe de unde am parcat in prima zi, dar totusi relativ aproape de circuit. 

Dupa o drumetie de 15 minute, Andrei decide sa ii arata magazinele Andreei, iar noi impreuna cu Dan, ne grabim spre locul nostru in tribuna pentru a prinde scaune bune. Era ora 13:15 si deja era arhiplin. Gasim ce cautam pana la urma si ne blocam cateva locuri. 

In asteptarea startului cursei de 24h, am avut norocul sa vedem si acel prototip Porsche 919, versiunea LMP1, fara restrictii FIA, care batuse recordul formulei 1 la Spa-Francorschamps cu cateva saptamani in urma, in tandem cu modelul Porsche 956C, care pe 28 mai 1983,scosese timpul record de 6 minunte 11 secunde, pe versiunea de aprox. 21km de atunci. 

Dupa aceasta parada, am avut parte de niste acrobatii cu motociclete off-road, sarituri pe rampa si alte ghidusii. Foarte interesant, prima data cand vedeam asa ceva. 

Vine si ora startului. Patru clase diferite, cele mai rapide fiind cele de GT3, in total peste 120 de masini. Multa actiune la start si dupa aceea, dar fara incidente. Lucru si normal avand in vedere ca era o cursa extrem de lunga si grea, iar pilotii isi lasau destul spatiu pentru a evita orice coliziune. 

Dupa mai bine de doua ore petrecute in tribuna oficiala din primul viraj, ne decidem sa mergem pe zona din interiorul circuitului unde puteam vedea adevarata cursa si vitezele incredibile pe care masinile le aveau in acele viraje, la limita aderentei. 

Habar nu aveam noi in acel moment ce aventura ne astepta...

Continuarea maine pentru ca de acum incolo e mult de scris....

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide