Care sunt atuurile unui campion de tenis?

Care sunt atuurile unui campion de tenis?

Sa fie un campion produsul final al unui antrenor bun si al unor ore nesfarsite de antrenament? Sau poate un campion se naste talentat si cu abilitati unice castigate la loteria de ADN? Cu totii ne amintim acele momente din timpul scolii cand o parte dintre copii pur si simplu aveau abilitatea de a raspunde intrebarilor profesorilor mai repede decat ceilalti, chiar daca nu petreceau prea mult timp invatand.

Chiar daca se nasc genii, antrenandu-ne, atat mental cat si fizic, abilitatile naturale devin din ce in ce mai bune, indiferent care sunt acelea. Aceasta este o afirmatie corecta chiar si atunci cand vorbim despre jucatorii de tenis. Unii dintre ei joaca de parca s-au nascut cu racheta in mana, in timp ce altii nu reusesc sa loveasca mingea corect chiar daca petrec mult timp pe teren si investesc sume mari de bani in antrenori. 

Constructia unui jucator profesionist de tenis.

Fondul genetic ofera atat de multe variabile atunci cand incepe crearea unei fiinte umane, astfel incat doi copii nu pot fi niciodata la fel, chiar daca vorbim despre gemeni. Diferentele in constructiile musculare, inaltime, forta, viteza si reflexe reprezinta principalul criteriu de diferentiere dintre tenismeni. Chiar daca un jucator s-a nascut cu muschii slabi si ar trebui sa aiba un dezavantaj cand vine vorba despre viteza, prin antrenament corect isi poate imbunatati alte parti in care ADN-ul a fost mai generos.

Depaseste-ti limitele.

Nu exista in intreaga lume un jucator de tenis perfect. Modalitatea de a depasi limitele pentru a-si imbunatati calitatile este ceea ce defineste un adevarat campion. Daca am fi fost cu totii creati in aceeasi masura, totul ar fi plictisitor si auto-imbunatatirea nu ar fi insemnat nimic. Adevaratul sens al tenisului sta in abiliatatea sa de a face jucatorii mult mai buni in a-si depasi punctele slabe. Acesta este motivul pentru care, chiar daca nu esti la fel de rapid sau inalt ca celalalt jucator, nu ar trebui sa iti pierzi speranta. Cu totii putem deveni din ce in ce mai buni, tot ceea ce trebuie sa facem este sa petrecem timp luptand pentru obiectivele si dorintele noastre.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide