Servesti mai corect daca nu arunci mingea foarte sus?

Servesti mai corect daca nu arunci mingea foarte sus?

In esenta, dupa legile fizicii, raspunsul este da. Gandeste-te ca, cu cat arunci o minge mai sus cu atat este mai mare distanta pe care mingea o parcurge pana la atingerea rachetei, asta insemnand ca in momentul in care o lovesti, mingea va avea o viteza mai mare decat iti poti imagina, crescand astfel sansa de a o rata.

Chiar daca jucatorii profesionisti de tenis trimit mingea cat mai sus inainte de a servi, jucatorii noi sau cei care inca se pregatesc, ar trebui sa evite aceasta tehnica pana in momentul in care devin cu adevarat jucatori profesionisti de tenis. Nu trebuie sa arunci mingea la cer in prima zi de antrenament, incepe usor si invata tehnicile de baza, miscarile. Nu incerca sa alergi inainte de a invatat sa mergi pentru ca altfel nu vei face decat sa aduni frustrari si nu vei vedea progrese in jocul tau.

Fizica din spatele fiecarui serviciu.

Atunci cand arunci un obiect in aer, la cel mai inalt varf al traiectoriei ascendente, va atinge o viteza de la zero, iar apoi va incepe sa coboare si sa prinda viteza. Aici te poate pacali gravitatia. Te poti gandi ca, daca vezi mingea urcand in aer, vei avea mai mult timp sa te pregatesti pentru serviciu, dar acest lucru este fals avand in vedere ca, atunci cand coboara, mingea prinde din ce in ce mai multa viteza, in aceeasi proprtie cu distanta pe care o are de parcurs. Mai mult decat atat, cu cat petrece mai mult timp in aer, se supune mai multor variatii, cum ar fi adierea vatului. Asta inseamna ca, atunci cand vine momentul sa lovesti mingea, va fi mai complicat pentru ca isi poate schimba usor directia si o poti trimite intr-un punct nedorit pe teren sau poti rata complet lovitura.

Ai rabdare, tenisul nu este un sport care se invata usor. Stiu ca pare cool sa lovesti o minge care aproape a ajuns pana la luna, dar incearca sa inveti intai principiile de baza, take it easy. Cu antrenament, dedicare si rabdare, vei deveni din ce in ce mai bun. Orice evolutie are nevoie de o fundatie buna pentru inceput.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide