Florin si Daiana Mergea - echipa acasa, echipa pe teren.

Florin si Daiana Mergea - echipa acasa, echipa pe teren.

Dupa fiecare punct castigat, strange pumnul scurt si o cauta cu privirea in loja. Isi ia de acolo energie, optimism si sustinere. Ochii verzi ai Daianei ii ofera linistea si plusul de moral necesare pentru a vana inca un punct. Si inca unul…Iar un punct pierdut nu schimba aceasta conexiune. Tot in privirea emotionata a Daianei, Florin gaseste spiritul de lupta si motivatia pentru a creste nivelul de joc. Racheta apasa din nou mingea cu putere in terenul adversarilor si ne intoarcem iar la rutina de la punctul castigator. Insa este superficial sa descriem chimia dintre Florin si Daiana cu termeni precum “rutina”. Pentru ca relatia lor merge cu mult mai sus de atat, iar cuvintele nu pot cuprinde emotiile pe care si le transmit vizual cei doi in timpul unui meci.

Privirea care l-a cucerit. Game, set, meci.

S-au cunoscut in 2005, in Targu-Jiu. Florin tocmai revenise de la un turneu ATP din Statele Unite ale Americii, iar Daiana se intorsese de la Facultatea de Medicina din Bucuresti, unde sustinuse examenul de admitere. Doar intamplarea a facut ca ei doi sa se cunoasca, iesind in acelasi grup de prieteni. De atunci, totul e poveste. Privirea senina a Daianei a lasat o urma in sufletul lui Florin, exact cum lasa un forehand bine apasat o urma pe zgura de la Roland Garros. Povestesc cu fericire in ochi cum totul a mers pe repede inainte. Doar anii de facultate ai Daianei si turneele lui Florin i-au tinut departe din acel moment. S-au casatorit in 2009, la putin timp dupa ce s-au logodit la New York.

Un alt fel de tenis la dublu.

Intre timp, Daiana si-a terminat studiile si s-a dedicat in totalitate carierei lui Florin. Stabilitatea si sustinerea care i-au lipsit inainte si-au facut loc in viata lui, iar rezultatele au inceput sa apara din nou, odata cu o noua panta ascendenta in evolutia lui pe teren. Dincolo de spatiul care separa lojele de teren, Florin are un membru permanent in echipa. Daiana ii urmareste atent fiecare miscare de langa fileu, fiecare forehand castigator si fiecare rever ce atinge tusa. Traieste intens fiecare moment al lui Florin pe teren, iar racheta acestuia devine mai grea. Loveste mai apasat, mai precis. Unora le scapa din priviri conexiunea dintre cei doi, dar un ochi fin va observa imediat cum radacinile lui Florin sorb cu pofta emotiile si increderea pe care i-o inspira Daiana.

Sprijinul neconditionat pe care Daiana i-l arata lui Florin nu se termina la prezenta si trairile din timpul meciurilor de tenis. Daiana este jumatatea de echipa de care Florin avea nevoie cel mai mult. El nu concepe sa plece intr-un turneu fara ea, iar ea nu concepe sa nu aiba grija de fiecare aspect al vietii lui Florin. Calendarul antrenamentelor, rezervarile la hotel sau biletele de avion au devenit responsabilitatea Daianei, precum si nutritia lui Florin, element extrem de importat pentru un tenisman profesionist. Daiana este prezenta in fiecare moment al vietii lui Florin si cei doi fac echipa atat acasa, cat si pe teren. Iar energia pe care o simti in preajma lor este greu de descris.

Florin recunoaste dintr-o suflare faptul ca Daiana a insemnat renasterea lui ca jucator de tenis profesionist si ca nu ar ezita niciun moment decizia de a pune stop carierei pentru a se dedica succesului profesional al Daianei. Dar pana atunci, cei doi mai au trofee de castigat. Pe teren, pentru ca in viata au castigat amandoi cel mai important trofeu. S-au castigat unul pe celalalt.

Pentru a va oferi o experienta de navigare mai buna acest site foloseste cookies.

Daca esti de acord cu acestea, inchide aceasta notificare sau afla mai multe despre setarile cookies aici | OK, inchide